ZADAR

Dragica sat ležala u grobu: Mislila sam da sam gotova...

Vikala sam, barem sam mislila da vičem, ali nisam imala glasa da bi me iko čuo

24sata.hr

5.11.2018

Neobična nezgoda dogodila se Dragici Vukić (71) u Zadru kada je pošla na grob supruga, koju opisuje kao pravu noćnu moru. Zapalila je svijeću i odmakla se korak da se pomoli.

- Čula sam neko krckanje, pucketanje i u sljedećem trenutku padala sam u grob! Padala sam kroz ploču koja je pukla, a nogom sam se nekako zaustavila da ne padnem još dublje, pa sam slomila potkoljenicu i nožni zglob - kaže Dragica.

Dodaje da nije imala zraka te da je bila zasuta zemljom nakon što je propala. 

- Povrijedila sam obje noge i bilo je krvi, a šećer mi je počeo padati jer sam dijabetičarka. Bilo me strah, bilo je kao u horor filmu, mislila sam da me niko više neće naći. A onda je još počela i kišica... Osjećala sam se kao živa zakopana! Mislila sam da sam gotova - priča ona.

- Vikala sam, barem sam mislila da vičem, ali nisam imala glasa da bi me iko čuo - prisjeća se.

Nakon sat, kad više nije znala šta bi, sjetila se.

- Na kraju sam onako prljavu ruku, svu od zemlje, provukla kroz rupu u koju sam upala. Naišli su muškarac i žena te se vjerovatno šokirali vidjevši moju ruku kako viri iz grobnice. Izgledalo je kao da se neko diže iz groba. Ona je uspjela samo viknuti: ''Ženo!'', a ni njemu nije bilo svejedno, ali se pribrao i rekao joj da pođe po pomoć - prepričava Dragica i nastavlja:

''Došla su dvojica radnika pa su me nekako izvukla. Otad sam nepokretna, imala sam longetu i stalno mi je ta grobna rupa pred očima, od straha ne mogu ni svjetlo da ugasim, gori mi stalno. Na groblje ne bih nikad više otišla, nema šanse'', govori Dragica.

Kaže da bi htjela upoznati par koji je našao.

Pozvali su pomoć, a u službenim prostorijama pomogli su joj da ispere zemlju sa sebe, nakon čega su došli Hitna pomoć i policajci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.