HRVATSKA Bivši vlasnik "Agrokora"

Todorić se žalio na zatvor: Hoće li ga danas pustiti na slobodu

Todorićeva advokatica Jadranka Sloković u ponedjeljak je, uoči predaje žalbe, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o određivanju istražnog zatvora

Index.hr

Todorić: Određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega


Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu danas će raspravljati o žalbi bivšeg vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića, kojem je nakon izručenja Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Todorićeva advokatica Jadranka Sloković u ponedjeljak je, uoči predaje žalbe, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o određivanju istražnog zatvora, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamijeni kaucijom.

- Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz kauciju - kazala je Sloković.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca, gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudija istrage je odlučivao o dva zahtjeva.

Prijedlogu odbrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužilaštva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 "Agrokorovih" menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz ''Agrokora''. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond ''Nexus Private Equity Partneri'' preko firme ''Nexus'' ulaganja dao ''Agrokoru''.

Više o temi Ivica Todorić

NA VRH

Podijeli članak na