HRVATSKA Bivši vlasnik "Agrokora" u istražnom zatvoru

Todorića zezaju u Remetincu: Osudit će te na 19,99 godina

Odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu iz zatvora može čim na bankovni račun Suda legne 7,5 miliona kuna (približno milion eura)

24sata.hr

Todorić: Nema novca da uplati kauciju


Zdravoljupci sad su tu, za energiju i akciju! Ja sam super jak i fin - žvak žvak, volim šalu, ples i otklanjam stres, pjevaju bivšem vlasniku "Agrokora" Ivici Todoriću ostali zatvorenici dok se šeta dvorištem ili kad ga ugledaju.

Todorić je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, a odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu iz zatvora može čim na bankovni račun Suda legne 7,5 miliona kuna (približno milion eura).

- Ivica Todorić trenutno zaista nema taj novac. Mi smo se nadali da ćemo moći nekom nekretninom premostiti taj problem, u tom pravcu smo i napravili određene pripreme, ali sad s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti - rekao je prošle sedmice Gazdin advokat Čedo Prodanović.

Na pitanje ima li prijatelje ili poznanike koji bi mu mogli pozajmiti novac, Prodanović je odgovorio:

- Ima prijatelje, ali milion eura nije mala stavka. Imam i ja puno prijatelja, ali ne znam koji bi to mogao. On možda ima neke bolje - rekao je Prodanović, dodavši da bi, ako ne skupi novac, u pritvoru mogao ostati do godinu.

Ako nađe nekoga ko će mu pozajmiti milione te nakon što kauciju uplate na bankovni račun Suda, Todorića će dovesti pred sudiju istrage jer su, osim kaucije od 7,5 miliona kuna, Todoriću određene i druge mjere opreza.

Gazda na Sudu mora ostaviti svoj pasoš te neće smjeti napuštati Zagreb. Sudiji istrage mora obećati kako će se pridržavati određenih uvjeta. Potom se vraća u Remetinec, gdje se mora razdužiti pa tek potom može napustiti zatvor i pokušati zaboraviti vesele pjesmuljke i viceve na svoj račun.

- Gdje si zdravoljubac, znaš li na koliko će te osuditi - pitaju Todorića zatvorske kolege te mu odmah, ne čekajući da odgovori, kažu:

- Na 19,99 godina - i grohotom se nasmiju.

Todorić nije jedini posrnuli moćnik na čiji su račun ostali zatvorenici smišljali viceve. Dok je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec bio u Remetincu, znali su ga pitati:

- Damire, je l’ vidiš? Hoćeš da ti upalimo reflektore? 

Polančec je osuđen za nezakonito posredovanje jer je potrošio 230.000 kuna (31.227 KM) za rasvjetu nogometnog igrališta NK Osvit u svom rodnom selu Đelekovci.

NA VRH

Podijeli članak na