ZAGREB

Ivica Todorić izašao iz Remetinca, nije davao izjave

Odbrana uplatila kauciju od 7,5 miliona kuna (milion eura) na račun Suda

Todorić: Uz kauciju pušten na uvjetnu slobodu. Arhiv

Večernji.hr

20.11.2018

Odbrana Ivice Todorića uplatila je kauciju od 7,5 miliona kuna (milion eura) na račun Suda. Nakon završenog ročišta koje je održano u 15 sati, advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uvjetnu slobodu. 

Todorić je u 17.08 sati izašao iz Remetinca i nije davao nikakve izjave. Na novinarsko pitanje ko je prikupio novac za kauciju, odvjetnica Sloković je tek kratko komentirala da nije bilo lako, da su prijatelji sakupljali kauciju tri dana. 

Todorić mora dati obećanje da neće bježati, a osim potvrde o uplaćenoj kauciji, izrečene su i mjere opreza, odnosno bit će mu oduzet pasoš i dobit će zabranu napuštanja Zagreba.

Izlazeći iz zgrade Suda, advokatica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je kaucija stigla te da je sudija istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. 

- Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole Suda i to je to - kazala je advokatica, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu, gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj. 

Sloković nije željela otkriti ko je dao novac za kauciju. Ipak, kazala je da Sud zna ko je uplatio. 

Portparol Suda Krešimir Devčić kazao je da je Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, kaucija pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li ko je uplatio kauciju, Devčić je kazao da je za Sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića nakon ročišta vraćaju u Remetinec, gdje će se razdužiti i biti pušten na slobodu. Zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 ''Agrokorovih'' menadžera te revizora, Todorić je osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (13.458.411 eura) iz ''Agrokora''. 

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond "Nexus Private Equity Partneri" putem firme "Nexus" dao ''Agrokoru''. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.