PRIZNANJA

"Rimac automobili" najbolji poslodavac u Hrvatskoj

Nagrade su dodijeljene na konferenciji Udruženja U4HR i poslovnog nedjeljnika "Lider" - "Employee Engagement&Retention - Privuci i zadrži“

Mate Rimac: Još jedno veliko priznanje. Arhiv

A. K.

6.12.2018

U istraživanju portala "MojPosao" provedenom u 86 firmi u Hrvatskoj, za tri najbolja poslodavca proglašeni su "Rimac automobili", DHL i "Mediatoolkit". 

"Rimac automobili" su proglašeni najpoželjnijim poslodavcem u kategoriji velikih, DHL u kategoriji srednjih, a "Mediatoolkit" u kategoriji malih kompanija. Nagrade su dodijeljene na konferenciji Udruženja U4HR i poslovnog nedjeljnika "Lider" - "Employee Engagement&Retention - Privuci i zadrži“.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika u hrvatskim firmama "MojPosao" provodi anonimno već 12 godina, a s ciljem utvrđivanja u kojim je od njih najbolje raditi u Hrvatskoj. U ovogodišnjem istraživanju sudjelovalo je 86 firmi, od čega 44 posto malih, 42 posto srednjih i 14 posto velikih. Istraživanjem je obuhvaćeno ukupno 6.700 radnika, od kojih najviše iz IT sektora, proizvodnje, usluga i trgovine. 

Ukupna ocjena svih firmi koje su ove godine obuhvaćene istraživanjem je 3,1 od mogućih 4. Ispitanici su najbolje ocijene dali za posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudske odnose, dok su najslabijim ocjenama ocijenili uključenost u donošenje odluka i organizaciju rada.

Navedeno istraživanje ujedno mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinesu razvoju firme u kojoj rade. Istraživanje je pokazalo da je angažirano 24 postozaposlenika, dok ih 68 posto nije angažirano. Ukupno osam posto ih je nemotivirano za rad u firmi.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.