HRVATSKA

Bruna Esih ponudila drugu stranu priče

Smjena nije sporna jer je unutar ovlaštenja gradonačelnika

Bruna Esih: Predsjednica stranke Neovisnih za Hrvatsku o smjenama Milana Bandića. Arhiv

24sata.hr

12.12.2018

Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku, saborska i gradska zastupnica Bruna Esih izjavila je Hini da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razriješio sve članove upravnih vijeća gradskih institucija koji su članovi Neovisnih za Hrvatsku ili su putem njih dobili to mjesto, zato što su Neovisni dali do znanja da neće podržati njegov prijedlog proračuna za 2019. koji će se u četvrtak, 13. decembra, naći pred zastupnicima zagrebačke Gradske skupštine.

- Mi smo dali do znanja da nećemo podržati budžet Grada Zagreba za 2019., a gradonačelnik je to jednostavno shvatio na način na koji je shvatio i ono što se dogodilo je ono na što smo mi bili spremni - rekla je Esih.

Esih je rekla da je Bandićev akt o razrješenju članova upravnih vijeća gradskih institucija koji su članovi Neovisnih donio 5. decembra i da to nije sporno jer su aktom gradonačelnika i imenovani na te funkcije. Također je naglasila da ona i Hasanbegović u tim upravnim vijećima nisu primali nikakvu naknadu, kao što je ne primaju niti za rad u Gradskoj skupštini niti za vođenje skupštinskih odbora jer su ujedno i saborski zastupnici i to bi bio sukob interesa.

Istaknula je da puno članova tih upravnih vijeća nisu članovi njihove stranke nego su putem njih dobili svoje mjesto u tim upravnim vijećima. Objasnila je da su na ključna mjesta u upravna vijeća primjerice zdravstvenih institucija stavljali stručne osobe koje nisu samo članovi stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.