HRVATSKA Zbog uništavanja tuđe imovine

Zadranin popravio idiotski grafit "Ubi Srbina" pa dobio krivičnu prijavu

Ne trpi govor mržnje

Index.hr
10.01.2019 19:40

Zadar: Sporni grafit

Foto: Twitter

- Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je ljepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju - napisao je početkom decembra Zadranin Jure Zubčić pored fotografije ksenofobnog grafita koji je popravio.

Naime, na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora na Stanovima neko je ispisao grafit "ubi Srbina". Jure je odmah znao što s grafitom - dodao je slovo "lj". 

Danas je, pak, na svom Facebook profilu objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podnesena krivična prijava.

- Podnesena je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova "Lj" te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je!

S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavitelja da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me da li je isti anonimac podnio i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji sam grafit ispravio?

I vrijedno je spomena da su policijski djelatnici bili vrlo profesionalni i ljubazni- napisao je Zubčić.

NA VRH