NESREĆA Šest osoba lakše povrijeđeno

Pronađena tijela dvojice radnika HE "Dubrovnik'', nastavlja se potraga za trećim

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još nepoznat

Index.hr
11.01.2019 08:15

Požar izbio u četvrtak ujutro oko 9 sati

Foto: Hrvatski mediji

U četvrtak navečer oko 21.50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidroelektrane Dubrovnik.

Jutros se nastavlja potraga za trećim radnikom koji je nestao nakon požara koji je jučer izbio u Hidroelektrani Dubrovnik.

Potraga je, kako je sinoć ispričao načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević, nastavljena i tokom noći, ali u smanjenom intenzitetu. 

Uviđaj požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protivpožarnog inspektora dubrovačke policije. 

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je povrijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. 

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su troje radnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal. 

Na gašenju požara koji je jučer lokaliziran oko 13 sati učestvovali su vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. 

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još uvijek je nepoznat.

NA VRH