HRVATSKA Gradonačelnik u radničkom kombinezonu

Bandić kao bagerista započeo radove na žičari u Zagrebu, pa prozvao opoziciju

Kazao da bi napravio sve za svoj grad, a najmanje što može učiniti jeste položiti ispit za bagerista

Večernji.hr
25.01.2019 11:41

Foto: Večernji.hr

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je simbolično, upravljanjem bagerom, započeo radove na izgradnji sljemenske žičare te postavio kamen temeljac.

Nešto prije 11 sati okupilo se mnogo ljudi, a došao je i svećenik. Nakon dolaska Milana Bandića, tamburaški sastav odsvirao je himnu.

Bandić je, odjeven u radnički kombinezon, prije sjedanja za bager rekao da je Zagreb dočekao početak četvrte faze, nakon što su u dosadašnjim fazama između ostalog rekonstruirali tramvajsku prugu i srušili postojeću žičaru. 

Bandić je "bocnuo" opoziciju, koja je nedavno, na dan najavljenog otvaranja žičare, došla "gablati". 

- Lakše je gablati nego raditi, a oni koji u životu nisu napravili ni pasju kuću gablati mogu, ali raditi ne znaju. Zato ćemo se ovdje naći za 15 mjeseci i gore na vidikovcu i napraviti najljepšu žičaru u Evropi - rekao je Bandić. 

- Ja sam se rodio daleko, ali ništa me ne može spriječiti da volim ove ljude pod Sljemenom, ovaj kraj, to su moji prijatelji. Moj grad je meni dao sve, a ja mu još nisam vratio ni 20 posto - rekao je Bandić, dodajući da bi za Zagreb napravio sve, a najmanje što može učiniti jest položiti ispit za bagerista. 

To je ubod komarca u odnosu na ono što bi bio spreman učiniti, poručio je.

NA VRH