HOROR

Objavljene slike iz zagrebačke bolnice: Bebe leže u mokraći, vezane za krevet

Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu brigu

Index.hr

28.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Jedna majka blizanaca iz Hrvatske objavila je fotografije svojih dječaka od 5 mjeseci koji se, kako kaže, trenutno nalaze u Klinici za infektivne bolesti ''Fran Mihaljević''. 

Na fotografijama se mogu vidjeti uplakane bebe nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice. Oko ruku imaju role WC papira.

Sestra na kafi 

Dječaci se zovu Fran i Filip, a njihova majka Ana Treščec hrvatskom portalu Index je ustupila fotografije za objavu. Kako kaže, dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina, a u KB-u ''Fran Mihaljević'' završili su nakon što su dobili gripu. Za vrijeme bolesti dobili su i rota virus. Majka ih je posjetila jučer u bolnici, a tamo je zatekla ovakvo stanje. Pokušala je razgovarati sa sestrom, ali ona je, kako majka kaže, za to vrijeme bila na kafi.

Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu brigu.

- Dijete koje mi je kod kuće je prehlađeno. Razgovarala sam s doktoricom, a ona ima odgovor na sve: da oni ne mogu samo stajati oko moje djece, da su oni nedonoščad, oni su rođeni tri mjeseca ranije... To je kažnjivo, zar ne - zapitala se majka.

- Pitam je je li ona majka, nemojte mi govoriti da se radi o pet minuta, jeste li vidjeli slike? Ono dijete u žutome, kad sam došla kod njih, vidjela sam da je mali zavezan. Ok, zavezan je jer mu je bilo spojeno na nozi, vjerovatno da mu se ne pomakne. Nisam ga uzimala u naručje, nego drugoga. Dobrih 15-ak minuta je prošlo. Prvo sam se pozabavila drugim, presvukla ga, vidjeli ste kako mu guza izgleda. Tri kreme su bile gore, nijedne nema - dodaje.

- Oni su primljeni s gripom tipa A. Taj maleni je prije tri dana bio na kisiku i onda usput pokupio rota virus. Ja sestru tražim po odjelu, a ona pije kafu. I još dobijem po nosu - kaže nam majka.  

Rođeni tri mjeseca prije termina

Novinari su pitali jesu li dječaci istovremeno odvedeni u bolnicu.

- Jedan dječak je malo manje u bolnici jer mu se nije ništa čulo na plućima, borio se. I kao beba je bio jači. Nakon nekoliko dana sam odvela i njega. Dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina. Imam još jednu djevojčicu s teškoćama. Ima teški oblik epilepsije i rijetko ko se usudi čuvati je - rekla je Ana Treščec u razgovoru za Index. 

O slučaju se oglasilo i Ministarstvo zdravstva RH.

- Ministarstvo zdravstva je upoznato sa slučajem i odmah je zatražilo očitovanje bolnice. Svaki pacijent zaslužuje dostojanstven tretman, a pogotovo oni najmlađi. Nakon očitovanja Ministarstvo će donijeti odluku o daljnjem postupanju - napisali su na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.