HRVATSKA

Detalji pokolja u Dubrovniku: Pomorac ubio punca i ženu jer je zatražila rastavu braka

Radi se o dvojici muškaraca u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženi u dobi od 53 godine

Tragedija u Dubrovniku: Muškarac počinio dvostruko ubistvo pa se ubio. Arhiv

Index.hr

29.1.2019

U Dubrovniku su se jutros dogodili dvostruko ubistvo i samoubistvo. Razlog dvostrukog ubistva i samoubistva leži u porodičnim razmiricama, a, kako neslužbeno saznaje "Dubrovački dnevnik", pomorac Ivo Banović ubio je suprugu i njenog oca jer je ona zatražila razvod braka. Na kraju je presudio sam sebi. 

"Dubrovački dnevnik" navodi da ima pouzdane informacije da je dan prije nego što je počinio dvostruko ubistvo od advokata svoje supruge zaprimio mail u kojem mu je poslala zahtjev za sporazumni razvod braka pa se vjeruje kako je upravo to razlog današnjeg krvavog pohoda.

Banoviću je to bio drugi brak.

- Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko u Dubrovniku. Radi se o dvojici muškaraca u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, jeste 74-godišnja žena - stoji u ranijem sopćenju policije.

Prvo je, kako se neslužbeno saznalo ranije, pucao u 74-godišnju punicu K. T. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom spratu i odatle zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala vani dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerovatnije metkom u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Ivo Banović penzionisani je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje kapetana broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine, kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj firmi kao šef kadrovskog odsjeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.