HRVATSKA

Makarska nakon tri godine dobila pedijatricu, dolazi 61-godišnja doktorica iz BiH

Ima dugogodišnje iskustvo, diplomirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala u Beogradu, a postdiplomski završila u Zagrebu

Pedijatrica potpisala ugovor o radu. Ilustracija

Fena

1.2.2019

Nakon što se niko pune tri godine nije javljao na konkurs za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počet će raditi 61-godišnja doktorica iz Bosne i Hercegovine, koja je jedina bila zainteresirana za to radno mjesto, potvrdio je direktor Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomir Petric.

Pedijatrica je potpisala ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarska osigurao joj je smještaj.

- Pedijatrica Zlata Đedović-Hasukić je primarijus, dugogodišnji stručnjak, radi i ultrazvuk kukova, dakle, zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu doktoricu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će građani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece - izjavio je Petric.

Doktorica Zlata Đedović-Hasukić (61), rođena je u Bijeljini, diplomirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala u Beogradu, a postdiplomski završila u Zagrebu. Ima veliko radno iskustvo, a posljednjih je deset godina radila u ambulanti u jednom malom mjestu pored Brna u Češkoj.

S obzirom na to da nova pedijatrica ima nekoliko godina do penzije, direktor Petric kaže da će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka doktorice koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo, doktorici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe da će nedostatak ljekara biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani konkurs za radiologe u Trogiru i Kaštelima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.