HRVATSKA

Među privedenima u Splitu i sin poznatog fudbalskog trenera

Mogli bi izbjeći krivični progon ukoliko su u napadu koristili samo ruke i noge

Split: Hapšenja zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde. Ilustracija

Srna

10.2.2019

Među osobama koje je hrvatska policija privela zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu je i sin poznatog fudbalskog trenera, pišu agencije. 

List ne navodi njegovo ime niti ime njegovog oca, već samo kaže da on radi kao konobar u kafiću na splitskoj rivi.

Povod za njegovo privođenje bila je sumnja da je pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli u kafić. Njemu je oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Splitska policija privela je jutros tri osobe koje se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od privedenih pronađen je i dres koji je oteo od Zvezdinog vaterpoliste.

Napadači bi mogli izbjeći krivični progon ukoliko su u napadu koristili samo ruke i noge, dok je prijava za krivično djelo pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede moguća ukoliko su napad izvršili nekim oružjem ili oruđem.

- Ukoliko se bude išlo na krivično djelo protiv bilo koga od njih, prijeti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje, što se uzima kao otežavajuća okolnost prilikom određivanja kazne - piše Slobodna Dalmacija.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su jučer u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenirkama s klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Golman Vaterpolo kluba Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je morao skočiti u more da bi se spasio od napadača, zadobio je prijelom nosa, dok je Dušan Vasić zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.