PORUKE

Kolinda odbacila tvrdnje svog bivšeg savjetnika i poručila: Ispod svake razine ponovno odgovarati

Zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid, istakla je portparolka prve liderke države

Kolinda Grabar - Kitarović. Arhiv

Avaz.ba

16.2.2019

Kabinet predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović odbacio je tvrdnje njenog bivšeg savjetnika za unutrašnju politiku Mate Radeljića da je Aleksandru Vučiću obećala da neće koristiti termine "velikosrpska agresija" ili "genocid u Srebrenici", poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-ih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje - izjavila je Ivana Crnić, portparol Ureda predsjednice na upit medija o izjavi Mate Radeljića. 

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine "velikosrpska agresija" i "genocid u Srebrenici". 

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je "Za dom spremni" historijski hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila, i to zato što joj je to više puta rekao neko od njezinih savjetnika.

- Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli - kazao je Radeljić za RTL.

Također izjavio je da predsjednica ni u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine. No u međuvremenu su neki mediji istražujući došli do zaključka da to nije istina i da je predsjednica govorila velikosrpska agresija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.