SPLIT

Procurili detalji divljačkog razbijanja autobusa: Nasilnik se svađao s vozačem pa pokušao pobjeći policiji

Muškarac uhapšen i odvezen u bolnicu

Avaz.ba

24.2.2019

Mlađi muškarac jutros je razbio ''Prometov'' autobus u Salonitanskoj ulici na području Solina.

Na Facebook stranici "Blackout party Split" pojavio se snimak muškarca u dvadesetim godinama koji je istrgnutim brisačem porazbijao prozore na autobusu splitskog ''Prometa''. Iako je vozač pozvao muškarca da se smiri, on je stao na srednja vrata i počeo raspravu o autobuskoj karti s vozačem, prenosi Dnevnik.hr.

- Sad mi to govoriš? Sad sam ti prijatelj? Gdje ti je karta? Brzo vozi! Ovi su egoistični šoferi - kazao je muškarac dok je pokušavao zatvoriti vrata autobusa.

Od splitske policije se saznaje da je, osim vozača, u autobusu za vrijeme divljanja muškarca bilo desetak putnika, a sve se odigralo jutros oko 6.30 sati. Muškarac je stao ispred autobusa, zbog čega se vozač morao zaustaviti, a onda je krenuo u razbijački pohod.


Slomio je brisač s autobusa te njime udarao po staklima i limariji. Policajci su na dojavu o vandalizmu došli vrlo brzo i vidjeli su ga kako oštećuje autobus. Kad je vidio policiju, vandal je pokušao bježati.

- Policajci su ga stigli i uhvatili, ali osoba nije bila u stanju u kojem treba biti da bi se nad njim mogla provesti kriminalistička istraga. Odvezen je u bolnicu da mu se pruži ljekarska pomoć - rečeno je iz policije.

Neslužbeno se saznaje da je muškarac zadržan na psihijatriji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.