HRVATSKA

Ocu koji je bacio djecu s balkona slijedi prijava za četiri pokušaja teškog ubistva

Porodica očito imala neke neprilike i probleme

Milan Kujundžić. Twitter

Index.hr

28.2.2019

Oca koji je jutros na Pagu s balkona bacio svoje četvero djece policija je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je portparol zadarske policije Ivana Grbin. 

Kasno poslije podne ili navečer muškarac će biti priveden u pritvor u Zadru, ističu u policiji. 

Nakon počinjenog zvjerstva muškarac se sam prijavio policiji i trenutno je još u prostorijama Policijske stanice u Pagu, gdje traje kriminalistička obrada. 

Od četvero djece koju je jutros u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povrijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja tokom poslijepodneva sanitetskim vozilom bit će prebačena na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je medijima ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se, također, nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana, a ostalo dvoje djece je na hirurgiji, objavili su ljekari Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije. 

Ministrica Nada Murganić, koja je poslije podne stigla u Zadar da bi posjetila četvero povrijeđene djece, rekla je novinarima da je u zadarski Centar za socijalnu pomoć poslala inspekcijski nadzor i nadzor rada stručnih službi jer su potrebni detaljni inspekcijski nalazi. 

Na novinarski upit zašto je porodica s Paga bila u tretmanu Centra za socijalnu pomoć, ministrica je rekla da je porodica očito imala neke neprilike i probleme nad izvršavanjem roditeljske brige nad starijim starijim djetetom koje nije stradalo u ovoj tragediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.