HRVATSKA

Nastavak horor priče: Otac Jasmine Dominić bio osuđivan za nasilje u porodici

Presuda je donesena 18. maja 2004. i postala je pravomoćna 4. juna iste godine

Smiljana Srnec, Martin i Jasmina Dominić. Jutarnji.hr

Avaz.ba

28.2.2019

U tragičnoj priči o jezivom ubistvu Jasmine Dominić, čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u prizemlju obiteljske kuće u Palovcu, gotovo svakog se dana pojavljuju nove informacije.  

Lokalni portal eMedjimurje tako iz službenih izvora doznaje da je Martin Dominić, otac ubijene Jasmine i njene sestre Smiljane, koja je okrivljena za to ubistvo, 2004. godine proglašen krivim za nasilničko ponašanje u porodici. 

Naime, u sudskoj evidenciji stoji da se 2004. godine postupak protiv Martina Dominića vodio na Prekršajnom sudu u Čakovcu pod brojem Pp J-4797/03. Predmet je zasnovan 2. decembra 2003., a presuda je donesena 18. maja 2004. i postala je pravomoćna 4. juna iste godine. 

Nažalost, drugi detalji o ovoj presudi nisu službeno dostupni, budući da je spis o predmetu uništen sukladno odredbama sudskog poslovnika o čuvanju i izdvajanju arhivske građe koje propisuju da se prekršajni spisi čuvaju pet godina nakon pravomoćno donošenog postupka. 

Hronološki, ova presuda je donesena u vremenskom periodu nakon Jasmininog ubistva, ali prije nego što je porodica u avgustu 2005. godine službeno prijavila njen nestanak. 

U brojnim razgovorima koji su dosad vođeni s mještanima Palovca oni su uglavnom za Martina imali samo riječi hvale. Napominjalo se da je znao "zaviriti" u čašicu, ali ljudi su ga opisivali kao dobričinu, veseljaka i vrijednog radnika. Manjak službenih informacija o sadržaju ovog predmeta ostavlja otvorenim pitanje na čiju štetu je porodično nasilje počinjeno, navodi eMedjimurje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.