HRVATSKA Nakon počinjenog zvjerstva

Monstrum koji je bacio vlastitu djecu s balkona brani se šutnjom

Policija ga je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je vana Grbin, portparol zadarske policije

Avaz.ba
01.03.2019 09:31

Josip Rođak u pratnji policije

Foto: Index

U Policijsku upravu u Zadru sinoć je priveden Josip Rođak, koji je na Pagu s balkona porodične kuće bacio četvero svoje maloljetne djece.

Policija ga je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je Ivana Grbin, portparol zadarske policije.  

Jutros je priveden u Kantonalno državno tužilaštvo na ispitivanje. Kako javlja HRT, branio se šutnjom. Tokom prijepodneva će izaći pred suca, koji će odlučiti o istražnom zatvoru. Jučer je ispitan u policiji te se također branio šutnjom.

  • Policijski službenici priveli Josipa Rođaka
    Policijski službenici priveli Josipa Rođaka Foto: Index

Podsjetimo, djeca u dobi od tri, pet, sedam i osam godina bačena su jučer ujutro sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže povrijeđena, uz brojne povrede glave i grudnog koša. Prevezena je u KBC Zagreb, a stanje joj je stabilno.

Doktor Edij Karuc s Odjela intenzivnog liječenja Opće bolnice Zadar, koji je primio povrijeđenu djecu, kazao je za Novu TV da nikada nije vidio ništa slično.

Na moju i našu sreću, nikada ništa slično nismo vidjeli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo vidjeli. Nema gore stvari nego kad vam Hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače. Ali moram reći da smo doista to vrhunski obradili. Ovim putem zahvaljujem svim mojim uposlenicima koji su stvarno napravili pravi posao - kazao je Karuc.

Komentari

NA VRH