HOROR

Pogledajte kako su živjela djeca na Pagu: Nehumani uvjeti, fekalije i prljavština

Index.hr

1.3.2019

Novinarka hrvatskog portala posjetila kuću - Avaz
Tamo je zatekla horor - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Uvijeti u kojima su živjela djeca, koju je jučer njihov otac Josip Rođak bacio s balkona kuće na Pagu i Hrvatskoj, najblaže rečeno su katastrofalni.

U isto vrijeme, iz Centra za socijalnu brigu Zadar hrvatskom portalu Index.hr su danas rekli da su uposlenici centra odlazili u nadzor u njihovu kuću i da je sve bilo uredu. Fotografije iz kuće u kojoj su djeca živjela objavljuje ovaj portal jer, kako kažu, one dokazuju kako sistem ne funkcionira te u kakvim su uvjetima djeca živjela, a niko to nije uočio niti je reagirao.

Pune kahlice izmeta i urina na hodniku, razbacana garderoba i stvari, te kreveti bez posteljine samo su neki prizori koje je jučer zatekla Indexova novinarka u obilasku kuće. U stanu su i dva putna krevetića, iako je najmlađe dijete staro tri godine, a djevojčice su u dobi od 5, 7 i 8 godina pa su preveliki da bi spavali u malim putnim krevetima.

Podsjećamo, sva su djeca povrijeđena (dvoje od njih teže) nakon što ih je otac jučer bacio sa šest metara visine na betonsko dvorište, a najteže je sedmogodišnja djevojčica, koja je sinoć u kritičnom stanju prevezena u Zagreb na "Rebro". Ostala su djeca u zadarskoj bolnici, a jedna će djevojčica danas na operaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.