HRVATSKA

Predložena smjena direktorice Centra za socijalni rad u Zadru

Uočeni teški propusti u radu

Svirepi pokušaja ubistva četvero djece. Ilustracija

Srna

1.3.2019

Ministrica socijalne politike Hrvatske Nada Murganić predložila je smjenu direktorice Centra za socijalni rad u Zadru zbog teških propusta u radu koje je utvrdila inspekcija, nakon slučaja porodičnog nasilja u Pagu kada je otac bacio četvero djece sa prvog sprata porodične kuće. 

- Uočeni su teški propusti u radu direktorice u zadarskom Centru za socijalni rad i moj prijedlog je smjena. To ćemo poslati Upravnom vijeću Centra i tražiti da bude preispitana njena odgovornost - rekla je Murganić  nakon što je jučer u zadarskoj bolnici posjetila povrijeđenu djecu.

Troje djece, osmogodišnja djevojčica, dječak od tri i djevojčica od pet godina, nalaze se na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže povrijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena u zagrebačku bolnicu "Rebro".

Indeks prenosi da je direktorica Centra za socijalni rad u Zadru Vesna Burčul jučer rekla da nikada ništa nije ukazivalo na takav ishod. Ona kaže da nije "bilo moguće predvidjeti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja."

Ona je, kako navodi ovaj portal, navela i da nikada nije bilo prijavljeno nasilje u toj porodici.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.