ZAGREB

Grabar-Kitarović: Nemam namjeru komentirati Mektićeve "politikantske konstrukcije"

Cilj spornih tvrdnji ugrožavanje uspješne saradnje dviju država

Grabar-Kitarović: Hrvatska u potpunosti opredijeljena za suzbijanje terorizma. Arhiv

Index.hr

14.3.2019

Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u četvrtak je poručio da nema namjeru komentirati "politikantske konstrukcije" ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine koji je rekao da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta za prenošenje oružje i eksploziva, dok je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova objavilo kako je cilj tih tvrdnji ugrožavanje uspješne saradnje dviju država.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektićustvrdio je u srijedu kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija, odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice o hiljadama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Ured predsjednice RH u četvrtak je kazao kako "nema namjeru uopće komentirati ove zlonamjerne, potpuno neutemeljene i politikantske konstrukcije".  

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH istaknulo je kako "u cijelosti neosnovane i krajnje tendeciozne tvrdnje očito imaju za cilj dovesti u pitanje uspješnu saradnju dviju država na području borbe protiv terorizma te negativno utjecati na daljnji razvoj sveukupnih odnosa Hrvatske i BiH, kao dvije susjedne i prijateljske države". 

Ministarstvo susjedne države dodaje kako Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda, Evropske unije, NATO saveza i Vijeća Evrope ostaje u potpunosti opredijeljena po pitanju suzbijanju terorizma, u čemu će nastaviti sarađivati sa susjednim državama i međunarodnim partnerima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.