UTVRĐENO

Otkriveno na čemu je bio monstrum u trenutku dok je bacao djecu s balkona na Pagu

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost pitanja je majci mogao postavljati i njen suprug, koji se u istrazi brani šutnjom

Josip Rođak. Arhiv

Avaz.ba

26.3.2019

Josip Rođak, monstrum koji je bacio svoje četvero djece s prvog sprata kuće na Pagu, u krvi nije imao alkohola.

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, djelatnog sastojka tableta za smirenje kao što su Normabel i Apaurin, javlja Slobodna Dalmacija. 

Rezultati toksikološke analize koje je zaprimilo Kantonalno državno tužilaštvo u Zadru ukazuju na to da je Josip Rođak u trenutku zločina bio uračunljiv i pribran, osim što je bio pod utjecajem lijekova za smirenje.

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu danas je doveden u Zadar gdje je tokom jutra u zgradi suda ispitana njegova supruga. Sudac istrage je ispitao videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s Rođakom. 

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost pitanja je majci mogao postavljati i njen suprug, koji se u istrazi brani šutnjom. Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje kako suprugu nije ništa pitao.

Kombinirano vještačenje još nije zatraženo - rekao je Branimir Zorica, advokat Rođaka koji je tokom dana vraćen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje se čeka da se njegovo zdravstveno stanje stabilizira.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.