BAHATO

Daruvarac završio u zatvoru, fizički napao mladića

Policija je obavila konsultacije s Tužilaštvom nakon čega je Kovačević priveden na daljnje kriminalističko obrađivanje

Darko Kovačević Daruvarac. Arhiv

Avaz.ba

30.3.2019

Darko Kovačević Daruvarac, u  javnosti poznatiji kao nasilnik koji je u Zadru brutalno prebio djevojku, opet je završio u zatvoru.

Kako prenose hrvatski mediji Daruvarac je večeras u 18 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Boriku u Zadru nasrnuo na mlađu mušku osobu koja je 1995. godište i pritom joj prijetio iz zasad nepoznatog razloga. 

Došlo je prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem je mlađi muškarac pao te je nakon incidenta situaciju prijavio lokalnoj policiji.

Policija je obavila konsultacije s Tužilaštvom nakon čega je Kovačević priveden na daljnje kriminalističko obrađivanje. U zatvoru će prenoćiti te će ujutro biti odveden pritvorskom nadzorniku. 

Podsjećamo Daruvarac (31) nakon šest mjeseci istražnog zatvora 14. decembra pušten da se brani sa slobode, a optužen je za krivična djela prijetnja i nanošenja teških tjelesnih povreda.

On je na sudu priznao premlaćivanje, a zbog nanošenja teške tjelesne povrede i prijetnje, osuđen je na pet godina bezuvjetnog zatvora.

No nedavno je zbog zakona koji određuje maksimalno trajanje istražnog zatvora, do pravomoćnosti presude pušten na slobodu. Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo mu je odrediti ikakve mjere opreza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.