SPLIT Djevojka umrla na mjestu nesreće

Podignuta optužnica protiv vozačice koja je ubila studenticu iz Čapljine

Na suđenje će dolaziti iz zatvora

Fena
04.04.2019 21:10

Foto: Ilustracija

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Ivane Tene Gotovac-Soldić (39), koja je 23. oktobra 2018. u blizini splitske bolnice izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula studentica Marija Ćorić iz Čapljine, saopćilo je tužilaštvo. 

Optužena je da je pod utjecajem alkohola vozila Audi A3 te je oko 21:30 sati na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače srušila djevojku. 

Poslije je utvrđeno da je vozila 70 kilometara na sat, djevojku udarila prednjim bočnim dijelom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bijeg. Djevojka je umrla na mjestu nesreće.

Policija je optuženu uhapsila u Kranjčevićevoj ulici, gdje je bio parkiran audi. Tvrdila je da ona nije vozila automobil, no svjedoci nesreće policiji su rekli da je audijem upravljala plavokosa žena. Iako je prošlo nekoliko sati nakon nesreće, policija joj je alkotestom izmjerila jedan promil alkohola u krvi, prenose agencije.

Čini se kako će na suđenje dolaziti iz zatvora, u kojem je završila nakon nesreće i koji joj je produžen nekoliko puta, a tužilaštvo ponovo traži da joj se produži istražni zatvor kako ne bi ponovila krivično djelo.

Za krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju i nepružanja pomoći sudija joj može izreći zatvorsku kaznu od 12 godina.

Komentari

NA VRH