HRVATSKA

Mladić poginuo, a nadbiskup Ante Jozić teško povrijeđen u nesreći kod Makarske

Prema neslužbenim informacijama, poginuo je mladić s imotskog područja

S lica mjesta. Grude online

Avaz.ba

8.4.2019

Jedan od dvojice vozača koji su učestvovali u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u tunelu Sv. Ilija i novi je hrvatski nadbiskup mons. Ante Jozić, čije je ređenje trebalo biti 1. maja u Splitu, piše Jutarnji.hr. 

Podsjetimo, do sudara, u kojem su učestvovala dva automobila, došlo je 50-70 metara nakon ulaza u tunel iz pravca Makarske, s južne strane u nedjelju oko 18:15 sati. 

Kako javlja Radio Imotski, prema neslužbenim informacijama, poginuo je mladić s imotskog područja (24). O saobraćajnoj nesreći oglasila se i Splitsko-makarska nadbiskupija.

- U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer, 7. aprila, u tunelu sv. Ilija – Biokovo, upravljajući vozilom, mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Bjelokosnoj Obali, vozilom Hitne pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Split, gdje je primljen s povredama koje su bile kvalificirane kao teške. Izvršen je hirurški zahvat te je, prema najnovijim informacijama, stanje mons. Jozića stabilno. Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava saučešće porodici stradalog mladića u ovoj saobraćajnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i saosjećanje. Sve daljnje informacije davat ćemo pravovremeno - stoji u saopćenju. 


Ante Jozić. IKA

Mons. Ante Jozić rođen je 16. januara 1967. god. u Trilju. Osnovnu školu završio je u Trilju, sjemenište i bogosloviju u Splitu. Za svećenika je zaređen 28. juna 1992. po rukama mons. Ante Jurića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.