HRVATSKA

Veteran se zatvorio s djecom, prijetio plinskom bocom: Policija objavila detalje

Na teren su pozvani specijalci, hitna i posebni pregovarač. Pregovori su trajali satima

Screenshot

Avaz.ba

13.4.2019

Policija je upala u stan jutros oko 4 sata u kojem je bio muškarac zatvoren s dvoje djece i prijetio plinskom bocom. Kako je Indexu kazala policija rano jutros, radi se o ratnom veteranu koji je priveden u policijsku stanicu. Djeca su dobro. S njim su u stanu bila njegova djeca rođena 2005. te 1998. godine. Treće dijete nije bilo u stanu, ono je zvalo policiju. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u toku.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata, zbog dojave o porodičnom nasilju, policija je izašla na teren u Kaštel Lukšiću. Nakon što su došli u ulicu Sv. Lovre u Kaštelima, muškarac je počeo prijetiti plinskom bocom te se zatvorio s djecom u stan, nakon čega je zgrada evakuirana.

Na teren su pozvani specijalci, hitna i posebni pregovarač. Pregovori su trajali satima.

- Policijski službenici Policijske stanica Kaštela su sinoć zaprimili prijavu porodičnog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću.  

U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana porodice, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.  

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Osobama je pružena ljekarska pomoć. Prilikom opisanog događaja niko od sudionika nije ozlijeđen. U toku je kriminalističko istraživanje", saopćila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.