HRVATSKA

Brod "Aurelia" još nije ni blizu Splita, putovat će satima

Screenshot

Index.hr

10.5.2019

Putnički brod "Aurelia", italijanske brodske kompanije SNAV, još je na putu prema Splitu.

Trenutno se, sudeći prema stranici "Marine Traffic" koja prati kretanje brodova širom svijeta, nalaze nedaleko od Rogoznice. Prema ovoj stranici, brod plovi brzinom od 4,1 čvora, a plovi prema ostrvu Drvenik Mali. Ugrubo rečeno, trenutno je na oko pola puta do Splita što znači da će na moru provesti i većinu današnjeg dana.

Plutali jučer cijeli dan 

Podsjetimo, brod se pokvario na putu iz Ankone u Split u noći sa srijede na četvrtak. Jučer oko 15:30 stigao je remorker Poluks koji ga vuče prema Splitu. Vremenski uvjeti im nisu dali da brže plove.

Kako sada piše stranica "Marine Traffic", plove brzinom od 4,1 čvora što znači da su se uvjeti na moru vjerovatno malo popravili. No i dalje je to jako mala brzina. 

Na brodu se nalazi 215 putnika i 92 člana posade.

Na brodu nema ozlijeđenih. Jedna Italijanka se onesvijestila uslijed valjanja zbog jakog juga.

Nema ni onečišćenja. Dojava o pregrijavanju jednog pogonskog postrojenja u brodu stigla je u Nacionalnu središnjicu MRCC Rijeka u četvrtak ujutro oko 4:30 od strane zapovjednika, a otad su u stalnom kontaktu.

Nedugo nakon dojave, u blizini "Aurelije" neko je vrijeme plovio putnički brod Maira, koji pripada istoj kompaniji, kako bi bio raspoloživ u slučaju potrebe za asistencijom, no to nije bilo potrebno s obzirom na to da je predstavnik brodara u Hrvatskoj, firma MSC Krstarenje d.o.o., poduzeo sve potrebne radnje kako bi se osiguralo tegljenje broda u splitsku luku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.