INVESTICIJE Vlasnica firme je poduzetnica Đijang Ju

Kinezi prave spomen-park Titu, evo gdje i zašto

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obavezati na isplatu

L.Đ./Avaz.ba
14.06.2019 12:09

Josip Broz Tito

Foto: Arhiv

Hrvatska vlada je objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mjestu nekadašnjeg doživotnog predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi, piše hrvatski Poslovni dnevnik.

Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.

Vlasnica kineske firme je poduzetnica Đijang Ju, a namjera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.

Kada je poduzetnica u aprilu obišla Hrvatsko zagorje, zaključila je da Kumrovec ima velik potencijal za turizam. Također je kazala kako joj je želja da u ovo malo zagorsko mjesto privuče goste ne samo iz Kine već i cijelog svijeta.

– Treći sam put ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje – rekla je tada poduzetnica Ju.

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obavezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.

Komentari

NA VRH