PODACI

Povratak otpisanog: Iznenađujući rezultati ankete u Hrvatskoj

Trenutno najmanje glasova osvojio je Ivan Pernar

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

20.6.2019

Povratak Zorana Milanovićabivšeg premijera i šefa SDP-a Hrvatske, na političku scenu najavom kandidature na predsjedničkim izborima, po rezultatima ankete ''Jutarnjeg lista'', nije loš izbor.

U anketi je do srijede u 11:10 sati prikupljeno više od 50.000 glasova. Stručnjaci tako već prognoziraju dodatnu polarizaciju političkih tabora, ali tek treba pričekati i vidjeti kakva će biti retorika Zorana Milanovića u za njega potpuno novoj političkoj utakmici.

Naime, na pitanje za koga biste glasali na predsjedničkim izborima, od pet kandidata koji su do sada najavili kandidaturu, uvjerljivo najviše glasova osvojio je - Zoran Milanović. Za njega bi se u ovom trenutku odlučilo 41 posto građana.

Za aktuelnu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović glasalo bi 18 posto anketiranih, a 15 posto na predsjedničkim izborima glasalo bi za Mislava Kolakušića, jednako kao i za Miroslava Škoru.  

Trenutno najmanje glasova u anketi osvojio je Ivan Pernar (10 posto), koji je nakon izlaska iz Živog zida najavio da će se kandidirati za predsjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.