HRVATSKA

Škoro objavio kandidaturu za predsjednika

Osim njega je jedino Zoran Milanović službeno objavio kandidaturu

Škoro: Hrvatskom vlada kontrolirani stranački sistem. Screenshot

E. Ma. / Avaz.ba

23.6.2019

Pjevač Miroslav Škoro u 9 sati na svojoj Facebook stranici objavio je kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.

Osim njega je jedino Zoran Milanović službeno objavio kandidaturu. 

Miroslav Škoro bio je član HDZ-a, čak i zastupnik, ali ih je razočaran napustio. Desnica u njemu vidi idealnog kandidata, a iza njega su i bivši savjetnik predsjednice Koline Grabar-Kitarović - Mate Radeljić i TV voditelj Velimir Bujanec.

- U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. To je zapisano u prvom članku Ustava. Jedini predstavnik koji predstavlja cijeli narod i jedini kojeg narod još uvijek neposredno bira je predsjednik republike. Dok sam razmišljao o kandidaturi, ta ustavna odredba bila mi je neprestano u mislima , vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu - kazao je Škoro tokom petominutnog obraćanja preko YouTubea. 

Istakao je da Hrvatskom vlada kontrolirani stranački sistem u kojem se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima. 

- Dogodine nas možda čeka velika koalicija. Birači na parlamentarnim izborima svojom voljom mogu izabrati samo jednog kandidata, svi ostali ulaze u sabor po volji šefova stranaka. Političke elite potpuno su se otuđile od naroda. Bahatost i arogancija idu toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma - rekao je Škoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.