HRVATSKA

Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren dio grada, evakuirano 80 ljudi

Policija na terenu

Rab. Twitter

Index.hr

26.6.2019

U centru grada Raba u Hrvatskoj utvrđena je prisutnost plina. Dio grada je zatvoren.

Plin u zraku primijećen je još u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima na području gradske jezgre, a sve se intenziviralo sinoć. Na terenu su policija, vatrogasci i civilna zaštita.  

Evakuirano oko 80 ljudi

- Jučer u 17:07 dobili smo dojavu da se osjeti miris plina. Po toj dojavi izašli smo na teren i započeli s radnjama. Izmjerili smo plin i utvrdili da se radi o eksplozivnoj koncentraciji. Riječ je o plinu propan-butan. Nakon što smo ustanovili da je riječ o koncentraciji plina koja može eksplodirati, krenuli smo u evakuiranje stanovnika. Dio stanovnika evakuiran je još sinoć - rekao je za Index zapovjednik DVD-a Rab.  

Poznat je i uzrok curenja plina koji je ispod stare gradske jezgre Raba stvorio bazen plina. 

- Došlo je do puknuća plinskog cjevovoda i kroz tu je rupu plin iscurio u zemlju. Mi ispod gradske jezgre imamo jezero plina. Uspjeli smo ograničiti kretanje i sad možemo samo čekati da prirodi odradi svoje i da se ta koncentracija očisti. Ozračujemo unutarnje otvore, kanalizacijske otvore i konstantno mjerimo koncentraciju plina. Koristimo i nadtlačne uređaje - rekao je.

Policija ogradila dio grada 

- Policija s Raba je na terenu, oni su fizički postavili prepreke, osiguravaju područje - rekao je vatrogasni zapovjednik Ličina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.