REAKCIJE

Miroslav Škoro: Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati porijeklo

Danas je na djelu pokušaj moje kompromitacije kako bi me stavili u isti koš sa političkom elitom, rekao je između ostalog

Miroslav Škoro. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

4.7.2019

Miroslav Škoro, kandidat za predsjednika Hrvatske, reagirao je na svom profilu na Facebooku na špekulacije koje kruže u medijima, prema kojima njegova firma s državom sklapa unosne poslove. Tvrdi kako je sve u životu stekao svojim radom i kako za svaku kunu može dokazati porijeklo. 

- Danas je na djelu pokušaj moje kompromitacije kako bi me stavili u isti koš sa političkom elitom. Htjeli su stvoriti percepciju da firma u kojoj imam samo pet posto udjela, radi milionske poslove sa ministarstvom. A zašto? Jer je današnja ministrica sa 14 godina jahala konja u jednom mom spotu. Dakle, ja sam, kao vidoviti Milan, već tada, 1993., znao da će Gabrijela Žalac biti ministrica - rekao je Škoro.

Poručio je kako nikad nije tajio svoje poslove i poslovne udjele koje ima. 

- Ponosni sam vlasnik, nažalost, samo pet posto udjela u firmi "Omega softver". U njoj vrijedno radi stotinjak inžinjera i stručnjaka koje smo uspjeli zadržati u Hrvatskoj. Rade isključivo na vlastitom razvoja i na originalnim hrvatskim softverskim rješenjima - poručio je Škoro. 

Šta je sve rekao, poslušajte u videu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.