HRVATSKA

Kolinda Grabar-Kitarović zbog eksplicitnog šoua otkazala pokroviteljstvo moto susreta

Na spomenutom plakatu stoji i opis onoga što posjetioci mogu očekivati

Kolinda Grabar-Kitarović. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

6.7.2019

Klub "Bombelles Vinica" organizira 17. međunarodni moto susret u Vinici, u Varaždinskoj županiji.

Moto susret je organiziran pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, tvrde organizatori koji su to napisali i na službenom plakatu susreta, objavljenom na Facebooku. 

Na spomenutom plakatu stoji i opis onoga što posjetioci mogu očekivati. Defile motocikala, večernje druženje uz DJ-a, moto igre, kao i erotik šou, ilustriran polugolom striptizetom koja pleše oko šipke.

Nakon što je predsjednica Hrvatske saznala da će na moto susretu biti eksplicitnih scena, odlučila je otkazati pokroviteljstvo.

Upravo zbog događaja koji ne zaslužuju podršku predsjednika Republike Hrvatske, Ured predsjednice uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Ono ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija. 

Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu zaredom. S obzirom na to da je Ured predsjednice naknadno, putem medija upoznat i s dijelom programa programa koji predsjednica ne može podržati, ovim putem Vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj - stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice za N1 Televiziju.

Moto susret. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.