SPLIT

Čovjek kojem su išarali auto s "ubi Srbina" nije uopšte Srbin, ispričao je svoju priču

Išarani automobil. Index.hr

Avaz.ba

13.7.2019

U Splitu je prošle sedmice nepoznata osoba ili osobe išarao automobil beogradskih tablica.

Na automobilu je pisalo "ubi Srbina". Osim toga, na dva mjesta je nacrtano ustaško "U" s križem. Na automobilu je ispisan i simbol splitske Torcide te godina osnivanja te navijačke skupine.

Dnevnik.hr-u se javio mladić koji je koristio taj automobil te ispričao što se događalo. Kazao je da je rođen i odrastao u Holandiji te da mu je otac iz Kreševa u BiH.

- Htio sam trojici svojih prijatelja iz Holandije pokazati prekrasne gradove na Balkanu i gdje je moj otac živio i radio. Prošli smo ponedjeljak odletjeli u Beograd, gdje smo unajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkiralištu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula vidjeli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je lijevi retrovizor slomljen i da je stražnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi - 'ubi Srbina' - neko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom 'ubi Srbina' na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Htio sam im pokazati kako je Split lijep, a ne da se treba bojati ako vozite unajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran - ispričao je mladić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.