HRVATSKA

Horor iz susjedstva: 64-godišnjak napastvovao 36 godina mlađu dadilju

Osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 3 godine

Pohotnik osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. Ilustracija

I.K./Avaz.ba

15.7.2019

Šezdesetčetverogodišnjak iz Trogira osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od 3 godine zbog bludnih radnji nad 36 godina mlađom dadiljom, piše „Slobodna Dalmacija“.

Tokom suđenja se ispostavilo da je optuženi u BiH organizirao izbore za miss gdje je bio osuđen za posredovanje u prostituciji i oduzimanje slobode jednoj djevojci zbog čega mu je, kako tvrdi, propao prvi brak.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo ga je da je u oktobaru 2013. godine, kada je imao 58 godina ponudio prijevoz dadidlji svog djeteta do centra Trogira. Kad je sjela s njim u vozilo umjesto u centar grada, vozio je po okolnim mjestima govoreći joj da je zgodna te da ima lijepe noge i stražnjicu.

Nakon toga je i za sebe izjavio da je zgodan te da bi ga “svaka žena poželjela” pa je zatražio od nje seksualni odnos uz ponudu da će joj kupovati što god poželi.

On je, prema svjedočenju djevojke, prvo u automobilu verbalno napao, a zatim je odveo do Vrsina gdje je, kako je kazala, prvo pipao u autu, a potom je odveo u jedan od objekata u izgradnji.

Kako prenosi „Slobodna Dalmacija“ osim što je dirao po stražnjici i međunožju, stisnuo se uz nju, digao je od poda i ustrajao na seksualnom odnosu. Kako je kazala pred Sudom, ljubio je i balio po uhu i vratu te nagovarao da ga makar oralno zadovolji.

Za to vrijeme djevojka se pokušala oduprijeti, a on je naposlijetku odustao te je odveo nazad u Trogir.

Optuženi je sve negirao te je optužio djevojku da mu se zbog njenog ponašanja raspao brak, te firma otišla u stečaj.

- Našao sam se u jednoj iznimno neugodnoj situaciji jer sam zbog lažnih tvrdnji izgubio sve. Ona i njena majka su bile prijateljice moje žene i dolazile su nam u kuću. Taj dan je ona mene zaustavila i sjela u automobil pa me pitala da joj dam novac za traperice. Ja sam joj govorio kako ne bih želio da ona i majka toliko dolaze u našu kuću te je ona kasnije izašla iz vozila i otišla kupiti hlače. Ubrzo sam primio uznemirujući poziv od žene koja mi je rekla da me ova prijavila - izjavio je, pored ostalog, na sudu.

Nakon svih događaja 22-godišnja dadilja ispričala je sve njegovoj 4 godine starijoj ženi, koja je prvo nagovarala da ne kažem nikom međutim djevojka nije pristala na to.

Inače, sudska vještakinja je tokom suđenja izjavila kako smatra da optuženi pokazuje seksualnu sklonost prema osobama mlađe životne dobi, što se vidi iz činjenica da je bio vlasnik licence za miss i da je supruga 32 godine mlađa od ispitanika, te da je njemu to sasvim normalno. 

Nakon dokaznog postupka na Općinskom sudu u Splitu utvrđeno je kako je 64-godišnjak počinio bludne radnje bez pristanka, upotrebom sile ili prijetnje. Kako je navedeno u presudi riječ je o radnji koja povrjeđuje moralnu pristojnost u spolnom pogledu preko uvriježenih granica. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.