ZAGREB

I iskusni lopovi omanu: Pokušao opljačkati kafić, na kraju ga spašavali vatrogasci

Povezan s pet provala

Ilustracija. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

17.8.2019

Iskusni, 34-godišnji lopov preksinoć je odlučio provaliti u kafić u Gajevoj, u centru Zagreba.

Bilo je negdje pred zoru, oko 4 sata ujutro, kada mu se plan obio o glavu pa je krenuo trčati niz ulicu, piše Jutarnji.hr. 

Lopov nije ni slutio da će desetak brojeva dalje, kako bi se sklonio od policije i spasio od alarma koji se upalio, ubrzo “zapeti” na klima-uređaju na fasadi zgrade kućnog broja 18 u zagrebačkoj Gajevoj. 

U taj ulaz utrčao je na drugi sprat zgrade, odakle se kroz dvorišni prozor spustio na klimu, misleći da ga niko neće uočiti u “zraku”. No, policija je zahvaljujući dojavi građana uspjela rekonstruirati bijeg lopova da bi, nakon što su detaljno pregledali cijelo stubište, pogledali kroz prozor i vidjeli preplašenog bjegunca koji nije mogao ni gore ni dolje. 

U čučećem položaju na četiri metra visine od zemlje, između prvog i drugog sprata koji gleda na dvorište zgrade, lopov je promatrao policajce koji su opkolili stubište i dvorište. Dodatno je uslijedilo čuđenje s njegove strane kad je ugledao i zagrebačke vatrogasce koji su pristigli na mjesto intervencije kako bi nezvanog gosta, a po molbi policije, sigurno spustili na tlo i predali ruci pravde.

Vatrogasci su do klime na zidu razvukli merdevine po kojima se spustio do policajaca koji su ga, potom, odveli u policiju na kriminalističko istraživanje. Tokom obrade kriminalisti su ga povezali s ukupno pet provala, od kojih su dvije ostale na pokušajima, a zanimljivo je da je dvije odradio s 36-godišnjim prijateljem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.