HRVATSKA Tereti se da je plaćanjem fiktivnih usluga švicarskoj kompaniji oštetio ''Agrokor'' za 1,25 miliona eura

Todorić za podignutu optužnicu optužio Plenkovića

Navodi da je cilj ovakvog djelovanja skretanje pažnje s ''najveće političko-kriminalne korupcijske afere u Hrvatskoj koja traje i danas''

A. P. / Avaz.ba

Todorić: Riječ je o već poznatom receptu krivičnog progona za nepostojeća djela

Foto: Arhiv


Bivši predsjednik Uprave ''Agrokora'' Ivica Todorić je danas objavio novi blog pod naslovom ''Prikrivanje kriminala kao politička platforma'', u kojem za podizanje optužnice okrivljuje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, nakon što je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak podiglo optužnicu protiv Todorića, tereteći ga da je plaćanjem fiktivnih usluga švicarskoj kompaniji svoj bivši koncern ''Agrokor'' oštetio za 1,25 miliona eura. 

- Najnoviji potezi DORH-a, bez sumnje po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po ko zna koji put) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje ''Agrokora'' junački legalni potez, ponovo koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netačni i zasnovani na insinuacijama -  kazao je Todorić u svom blogu. 

  • ''Agrokor'': Todorić se tereti da je svoj bivši koncern oštetio za 1,25 miliona eura

    ''Agrokor'': Todorić se tereti da je svoj bivši koncern oštetio za 1,25 miliona eura

    Foto: Arhiv


Bivši vlasnik ''Agrokora'' je kazao kako je riječ o ''već poznatom receptu kaznenog progona za nepostojeća protuzakonita djela'' te da je cilj ovakvog djelovanja skretanje pažnje sa ''najveće političko-kriminalne korupcijske afere u Hrvatskoj koja traje i danas'', ali i da će optužbe pobiti na sudu.

- Ali Borg, leks Agrokor, odabir savjetnika, "rol ap" krediti i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti - zaključio je Todorić u blogu, prenosi Hina.

Optužnicom su, neslužbeno se saznaje, uz Todorića obuhvaćeni Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka.

NA VRH

Podijeli članak na