NOGOMET

Navijački neredi na ulicama Splita

Među privedenim navijačima je i jedan Mađar

Navijački neredi u Splitu. Jabuka.tv

I. K. / Avaz.ba

10.10.2019

Jedan mađarski navijač je u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu, dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tuče između dvije grupe navijača

Među privedenim navijačima je i jedan Mađar.

Inače, ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se večeras igrati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. 

Nekoliko sati ranije, grupa Mađara, kojih je, prema tvrdnjama očevidaca, bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uži centar grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.


Podsjetimo, jučer ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo povrijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu niko nije nalazio.

Drugi incident dogodio se istoga dana u Ulici slobode, gdje je oko 15:30 sati veća grupa navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerovatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhapšene dvije osobe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.