ZAGREB

Policija o premlaćivanju Petrača: Želimo primiriti građane, to nije bio nekakav planirani veliki obračun

Hrvoje Petrač. Agencije

E. Ma. / Avaz.ba

13.10.2019

Zagrebačka policija u 15 sati održala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je Marija Goati iz službe za odnose s javnošću potvrdila da je još uvijek u toku potraga za osobom koju se dovodi u vezu s teškim povrijeđivanjem kontroverznog produzetnika Hrvoja Petrača. Pritom nije iznosila nikakve nove detalje o okolnostima sukoba u kojem je Petrač u subotu oko 22:30 ispred hotela Esplanade zadobio teške povrede.

- Policija je kasno sinoć oko 22.30 zaprimila informaciju o teško povrijeđenom 64-godišnjaku. Utvrdili smo da je došlo do sukoba dvojice muškaraca koji je rezultirao njegovim teškim povredama - izjavila je Goati, odbijajući iznositi bilo kakve konkretnije detalje, a nije željela ni potvrditi neslužbene informacije o identitetu osobe za kojim policija traga.

Na pitanje zna li se mogući motiv obračuna, Goati je rekla da je to teško u ovoj fazi reći, ali je istaknula da želi primiriti građane jer sukob, kako je navela, nije bio 'nekakav planirani veliki obračun'.

- U ovoj osjetljivoj fazi kriminalističkog istraživanja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti operativne detalje koje su nam bitni za kvalitetno provođenje kriminalističkog istraživanja - rekla je Goati.

Kako je Jutarnji ranije neslužbeno saznao, policija zbog napada na Petrača traga za Vjekom Sliškom (29), sinom Marka Sliška, ubijenoga 2002. i nećakom Vjeke Sliška, ubijenog 2001. godine.

Navodno su se Vjeko Sliško i Petrač ispred zagrebačkog hotela Esplanade se susreli sasvim slučajno jer su obojica došli prisustvovati događajima organiziranima u hotelu.

U jednom je trenutku, prema neslužbenim informacijama, Vjeko Sliško prišao Petraču s leđa te ga pitao: 'Je l' znaš ti ko sam ja?' te su se porječkali. Nakon toga, Petrač je navodno prvi udario šakom Sliška, no on se nakon udarca pribrao i počeo tući Petrača.

Premda su prve informacije ukazivale da su Petraču polomljene obje noge, on je zadobio prijelom jedne potkoljenice i to prilikom pada. Zbog loma ga očekuje operativni zahvat. Također, s obzirom da je Sliško Petrača nastavio tući dok se ovaj nalazio na tlu, zadobio je i povrede glave te je pretrpio potres mozga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.