REAKCIJE

Zoran Milanović: Jutros mi nije bilo Škore u krevetu, znači da ništa nije smrdjelo

Zoran Milanović: Ako aktuelna predsjednica ne želi debatu, neću insistirati. Printscreen

Avaz.ba / Index.hr

18.10.2019

Kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Tinjanu da će, ako bude izabran za predsjednika, biti prijatelj premijeru Plenkoviću, a ne "perfidan, jer bolje od Miroslava Škore i Kolinde Grabar-Kitarović zna kako on funkcionira".  

- Hoće li to biti ljudima dovoljan razlog da me izaberu, ostaje da se vidi. Ja ću se boriti i dokazivati, imam veliko iskustvo, dobre namjere te imam potrebu da doprinesem napretku zemlje - poručio je Zoran Milanović.

Prilikom posjete 13. sajmu pršuta rekao je kako je podrška IDS-a njegovoj kandidaturi izuzetno važna te da je priča o lošim odnosima s IDS-om odavno završena. Govorio je i o pozivu na debatu, koji je uputio aktuelnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, istaknuvši kako se ona očigledno boji toga. 

- Ja sam običan građanin, dok je ona tehnička predsjednica i ponosan sam na to što sam običan građanin. Nisam ponikao iz ničijeg kabineta, nisam dodavao papire Sanaderu niti Račanu, ja sam svoj čovjek. Bio sam predsjednik Vlade i velike stranke i kandidat sam za predsjednika uz podršku SDP-a, HSS-a, IDS-a i drugih stranaka. Ona se, očigledno, boji. Ali, ako ne želi, ja neću insistirati - rekao je.

Ocijenio je i da se predsjednica Hrvatske "sakrila iza svoje mutne stranke", koja je, kako je rekao, otac zlostavljač hrvatske države i naroda već trideset godina.  

Prilikom izjave o aktuelnoj predsjednici, odgovorio je i Miroslavu Škori, kandidatu za predsjednika, koji se uključio u Milanovićev poziv Kolindi Grabar-Kitarović na debatu, napisavši kako se nada da će debata biti iza podne, da se Milanović stigne razbuditi. 

- Uključio se, iako ga nisam ni spomenuo, Ali, to se, vjerovatno, podrazumijeva. Rekao je da bi debata trebala biti popodne. On bi mogao biti malo pristojniji kad već nema smisla. Jer, moja žena zna kad ja ustajem. A ja sam se jutros okrenuo u krevetu i njega nisam vidio, znači nije ništa smrdjelo, bila je moja žena kraj mene - rekao je Milanović i dodao da ustaje oko 7 ujutro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.