SKANDAL

Kolindina frizerka se kaje: U totalnoj sam komi, predsjednica s tim nema nikakve veze

Vinšek žali zbog komentara. Agencije

Avaz.ba / Index. hr

31.10.2019

- U totalnoj sam komi, nastao je strašan dernek od nečega što je u potpuno krivom kontekstu preneseno s mog privatnog Facebook profila - rekla je Renata Vinšek, frizerka Kolinde Grabar-Kitarović, koja je svojim Facebook statusom uzburkala strasti u Hrvatskoj.

Podsjetimo, uz tekst, u kojem ističe koliko bi bila razočarana ako bi Kim Ann Škoro postala prva dama Hrvatske, objavila je poveznicu na intervju Škorine supruge iz Nedjeljnog Jutarnjeg.

- Tužno ako prva dama Hrvatske slučajno budete Vi gospođo Kim sa srpskim crvenim krvnim zrncima, vjenčani u pravoslavnoj crkvi. To će biti presedan u svijetu, a moja Hrvatska i mi Hrvateki poznati kao nikad složni. Imat ćemo Srpkinju za prvu damu, tužno, ne mogu sakriti svoje razočarenje - napisala je.

Na pitanje da proba pojasniti šta je zapravo htjela reći, Vinšek je odgovorila: "Bojim se da ne mogu dobro objasniti. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema s tim nikakve veze."

Dodala je da je ugled ugrožen i njoj i predsjednici. 

- Sad ispada da ako idete pedikeru, vi i pedikerka morate imati isto mišljenje - kazala je Vinšek.

Nakon svega, Vinšek se izvinila na svom profilu. Tvrdi da su njene riječi izvučene iz konteksta te naglašava da one ne predstavljaju njen stav i razmišljanja.

Za kraj se izvinila i srpskoj manjini u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.