NA SNAZI CRVENI ALARM Pravi problemi tek dolaze

Nevrijeme poharalo Hrvatsku, pijavice i oluje na moru, poplave u Zagrebu

Avaz.ba / Index.hr
16.11.2019 14:44

Jako nevrijeme pogodilo Hrvatsku

Foto: Twitter

Posljedice prošlog nevremena još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo. Ovog puta će potrajati više dana, a pravi problemi očekuju se danas i sutra, i to ne samo na obali.

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije - od sjevernog Jadrana do Dubrovnika. Obilna kiša poplavila je rive, a u Umagu je zabilježena i pijavica. Problemi nisu samo na obali, obilna kiša pada diljem zemlje, zbog čega je već došlo do poplava u nekim dijelovima.

Potopljeni su i dijelovi Zagreba. Zagrebački vatrogasci imali su prije podne desetak intervencija koje su povezane uz obilnu kišu. 

Intervencije se uglavnom odnose na ispumpavanje vode iz podruma, i to u naseljima Donja Dubrava, Maksimir, Sesvete, Popovec, Otok i Sveta Klara. Na Pantovčaku su radovi u ulici Donje Prekrižje za vrijeme obilnih kiša pretvorili sve u blatne lokve.

Zbog obilne kiše, za područje Istre i Like i Gorskog kotara za danas je izdan crveni alarm, a na snazi je i za ostatak obale zbog olujnog juga.

Komentari

NA VRH