KRIZA

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske: Policija je pucala u migranta koji je pokušao prijeći granicu

Davor Božinović. Agencije

Avaz.ba / Jutarnji list

17.11.2019

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu.

- Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema grupi migranata. Policijski službenici sprečavali su prelazak grupe koja se, najvjerovatnije, željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen - rekao je ministar, navodi Jutarnji.hr.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerovatno je došlo do povređivanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti uviđaj.

Ministar Božinović razgovarao je u riječkoj bolnici s doktorima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s ljekarom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi, naveo je.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih petnaestak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.