REGION

Orkanski jugo hara Hrvatskom: U Istri zabilježeno više od 2.000 munja, pojedina mjesta bez struje, valovi do 7 metara

U okolnim naseljima zabilježeno je desetak kraćih prekida u snabdijevanju električnom energijom

U pojedinim mjestima zabilježeno desetak kraćih prekida u snabdijevanju električnom energijom. Novi list

I. K. / Avaz.ba

17.11.2019

Orkanski jugo hara hrvatskom treći dan. Mnoga mjesta su poplavila, trajekti su otkazani, a zabilježeni su i valovi do sedam metara. 

Zbog pojačanog olujnog juga, koji je dostizao brzinu i do 85 kilometra na sat, te stvaranja višemetarskih valova, danas su u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa srednjodalmatinskim otocima, potvrdila je voditeljica "Jadrolinijine" agencije u Splitu Jelena Ivulić. 

- Danas u prijepodnevnim satima u prekidu su bile i trajektne linije Split - Supetar, Vis - Split, Makarska - Sumartin, Drvenik Veli - Drvenik Mali - Trogir, Sućuraj - Drvenik - kazala je ona.  





"Istramet" je jutros objavio kako se na satelitskim snimcima može uočiti izražena oblačna linija, koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu, prenosi "Index". 

Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja, a nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Riječ je, kako kažu, o ljetnoj fronti.

Morska pjena i valovi mjestimično su dosezali i do sedam metara. Orkanski jugo u centru Karlobaga izlio je more u dvadesetak podruma i nižih etaža pa su vatrogasci prethodnu noć proveli u ispumpavanju mora i spašavanju poplavljene imovine, piše "Novi list". 

U okolnim naseljima zabilježeno je desetak kraćih prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Ovakvo vrijeme treba očekivati veći dio dana, ali i sutra. Meteorolozi ističu kako se može očekivati nešto manje oborina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.