REGION Predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a za još jedan mandat

Grabar-Kitarović: Hrvatska na izborima odlučuje nastavlja li rast ili se vraća u region

Pobijedili smo beznađe koje je vladalo 2014. godine i danas toga nismo ni svjesni jer danas se Hrvatsku u svijetu prepoznaje po uspjesima

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

Kolinda Grabar-Kitarović

Foto: Marko Prpić/PIXSELL


Predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a za još jedan mandat Kolinda Grabar-Kitarović kazala je na stranačkom skupu u Bjelovaru da su porezno rasterećenje poduzetnika i demografske mjere za mlade porodice ključne odrednice njenog programa za sljedeći mandat.

Ona je ocijenila je Hrvatska 2014. godine, kada se odlučila kandidirati za predsjednicu države, bila na koljenima i puna pesimizma.

- Pobijedili smo beznađe koje je vladalo 2014. godine i danas toga nismo ni svjesni jer danas se Hrvatsku u svijetu prepoznaje po uspjesima. Tokom svog mandata prošla sam svaki pedalj Hrvatske i uvjerila se da imamo potencijal za ulazak među najrazvijenije države svijeta - istaknula je Grabar-Kitarović.

Konstatirala je kako je ljudima dosta svađa i podjela, da trebaju "zajedništvo nasuprot podjela i viziju umjesto sljepila" te da će se u sljedećem mandatu ciljano usredotočiti na bitna pitanja.

- Hrvatska odlučuje hoće li nastaviti privredni rast, biti ponosna država i učvršćivati zajedništvo ili će biti vraćena u ponor nazadovanja, regiona i podjela. Sigurna sam da se to neće dogoditi jer vi znate što je najbolje za Hrvatsku i ko je najbolji za Hrvatsku - zaključila je Grabar-Kitarović.

NA VRH

Komentari