ZAGREB Nakon koncerta pjevačice

Hrvatski penzionisani generali ogorčeni zbog Lepe Brene: Dogodilo se javno sramoćenje

Avaz.ba / Večernji.hr
16.12.2019 07:31

Lepa Brena na koncertu u Zagrebu

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Potaknuti koncertom Lepe Brene u Zagrebu, četvorica hrvatskih generala u penziji zatražila su od državnih tijela da zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to pjevačica iz Srbije ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u agresiji na Hrvatsku.

Pod naslovom "Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu", Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u priopćenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, prenosi Večernji.hr.

- U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i 'dela'. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se 'slikala' u Brčkom za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj odori neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude", upitali su i dodali kako "sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jest".

Upitali su je li "slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkome Adventu, kojim se volimo hvaliti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, sedam dana prije izbora za predsjednika RH. Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskoga glavnoga grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom?  

Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu? U priopćenju za javnost upitali su i je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, a od državnih tijela zahtijevaju da utvrdi za svaku javnu osobu je li učestvovala u agresiji na Hrvatsku i u kojem obliku, je li bila dionik ratnoga zločina poput Vojislava Šešelja i njegovih pomagača. 

- Potaknuti ovim incidentom zahtijevamo da državna tijela zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to narodnjačka srpska pjevačica ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku i u kojem obliku, jesu li bili dionici ratnoga zločina poput Vojislava Šešelja i njegovih pomagača. Smatramo da takve osobe ne mogu javno istupati na teritoriju Republike Hrvatske i biti primane od strane hrvatskih državnih i lokalnih dužnosnika - navela su četvorica hrvatskih generala u mirovini. 

Ocijenili su da dopuštanje njihovih posjeta i javnih nastupa narušava suverenitet i ugled Hrvatske i vrijeđa osjećaje svih hrvatskih branitelja, te ostalih građana koji bi, ustreba li, ponovno stali u obranu svoje Domovine.

Komentari

NA VRH