REAKCIJE Generalni sekretar HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora

Gordan Jandroković: Rezultati nam ne idu u prilog, razlika je veća nego se može dostići

Podsjećamo, Zoran Milanović vodi sa 53, 25 posto osvojenih glasova,a Kolinda Grabar -Kitarović ima za sada 46, 75 posto glasova

S. D. / Avaz.ba
05.01.2020 19:32

Gordan Jandroković

Foto: Arhiv

Generalni sekretar HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, oglasio se nakon rezultata prvih izlaznih anketa za predsjedničke izbore u Hrvatskoj prema kojima vodi Zoran Milanović, kandidat SDP-a,a gubi kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović. 

-Razgovarao sam s premijerom. Ovi rezultati nam ne idu u prilog. Razlika je veća nego se mogu dostići, ali još ćemo pričekati. Vodili smo jednu desniju kampanju od politike HDZ-a, to nije polučilo uspjeh. To je bila odluka stožera, o tome smo pričali i u stranci. Ta kampanja koja ide desnije nije bila dostatna, o tome ćemo itekako morati voditi računa. Cijela stranka se angažirala, pokušali smo učiniti što je moguće, ne bih miješao predsjedničke i parlamentarne izbore, to su drugačiji izbori - rekao je Jandroković za RTL.

  • Gordan Jandroković
    Gordan Jandroković Foto: Arhiv

Podsjećamo, Zoran Milanović vodi sa 53, 25 posto osvojenih glasova,a Kolinda Grabar -Kitarović ima za sada 46, 75 posto glasova. Rezultati ankete koju je provela agencija Ipsos Puls, ne uključuju glasove dijaspore. Anketa je provedena na uzorku od 10 hiljada birača, a statistička pogreška iznosi 1,3 posto.

Komentari

NA VRH