HRVATSKA

S Pantovčaka odlazi i Mirjana Hrga: Brojni Kolindini savjetnici ostaju bez posla, samo će neki od toga imati dobru korist

Nakon što se u kabinet predsjednika za manje od dva mjeseca useli Zoran Milanović

Grabar-Kitarović i Hrga. Luka Stanzl/PIXSELL

Avaz.ba

7.1.2020

Dio “stanara” kabineta predsjednika Hrvatske otići će s Pantovčaka s Kolindom Grabar-Kitarović nakon što se u taj kabinet za manje od dva mjeseca useli novoizabrani predsjednik Zoran Milanović, piše "Jutarnji list".

Grabar-Kitarović imala je u svom uredu 11 dužnosnika i još pet savjetnika koji su taj posao radili volonterski. Njihov savjetnički posao sigurno prestaje završetkom mandata predsjednice.

Među njima, najpoznatiji je dugogodišnji političar Mate Granić, koji je bio Kolindin posebni savjetnik. 

Za STEM područje savjetnik je bio Nenad Bakić, za demografiju ugledni demograf, prof. dr. Anđelko Akrap, za zdravstvo Tomislav Madžar, a za branitelje Ante Deur.  

Oni savjetnici koji su bili na dužnosničkim funkcijama, a ne ostanu na sadašnjoj poziciji ili nemaju neki drugi posao, imat će pravo nakon odlaska s Pantovčaka primati svoju sadašnju plaću šest mjeseci i, ako to budu željeli, dodatnih šest, s tim da se u toj drugoj polovici primanja smanjuju za pola.

S Kolindom Grabar-Kitarović sigurno odlaze predstojnica njenog kabineta Anamarija Kirinić te pročelnica Natalija Hmelina. 

I savjetnica za stratešku politiku te odnose s Vladom i Saborom Mirjana Hrga, također, odlazi, kao i savjetnik za odbranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te za evropsku i vanjsku politiku Sebastian Rogač.


Grabar-Kitarović i Hrga. Luka Stanzl/PIXSELL

Na popisu dužnosnika u kabinetu predsjednice su i Marko Primorac, savjetnik za privredu, te Renata Margetić-Urlić za društvene djelatnosti i mlade, javnost poznatija po nedavnom pokušaju prekida sučeljavanja dvoje kandidata na RTL-u. 

Među onima koji bi mogli otići su glavna sekretarica Mirjam Katulić, šefica protokola Tina Tödtling i portparol Ivana Crnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.