HRVATSKA

Je li zahvaljujući ovom postupku Filip Zavadlav dobio posao na brodu

Facebookom se proširio status

Filip Zavadlav. Facebook

Avaz.ba

12.1.2020

Na društvenoj mreži Facebook proširio se status Filipa Zavadlava, mladića koji je u Splitu ubio troje ljudi, a kojim se nagađa kako je mladi pomorac dobio posao na brodu.

On je, naime, 18. jula 2017. godine objavio da je pronašao novčanik marke "Giorgio Armani", u kojem je bilo nekoliko stotina kuna te lični dokumenti i razne kartice muškarca koji ga je izgubio. 

Zavadlav je pisao da je novčanik odnio kući, a kada je vidio da vlasnik stanuje u njegovom kvartu, odlučio ga je vratiti.

Facebook status. Screeenshot

Priznao je da je o pronalasku novčanika pričao nekim svojim poznanicima, koji su mu sugerirali da zloupotrijebi podatke ili da "uzme lovu i baci to ča".

– No, ja sam se odlučio za opciju da kompletan novčanik vratim čovjeku te sam isto i učinio. Kada je čovjek vidio da sam mu došao vratiti novčanik, bio je sretan te se začudio što je novac još uvijek u novčaniku i nasilu mi ga ugurao u džep, nudeći mi da će mi dati još novaca, no ja nisam htio uzeti – napisao je Zavadlav.


Facebook status. Screenshot

Nadalje je otkrio šta mu je čovjek obećao. 

– Naveo je da će kontaktirati neke poznanike u svrhu da me ubaci na brod kako bi kompletirao kadeturu s još 6 mjeseci obavezne duge plovidbe. Ja vjerujem da će i ova balada imati sretan kraj te ćemo preko novčanika otići na brod – napisao je Filip Zavadlav. 

Kao što je i poznato, posao na brodu je i dobio, no ne zna se je li zahvaljujući čovjeku iz njegove priče s izgubljenim novčanikom, prenosi večernji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.