HRVATSKA

Zagrebački krizni štab predložio rigorozne mjere protiv koronavirusa

Predloženo ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana...

Obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera. Davor Puklavec/PIXSELL

Avaz.ba

15.3.2020

Štab za pripremu aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa u Zagrebu, predložio je hitno uvođenje rigoroznih mjera: ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova.

U radnom dokumentu odluke, koji bi važio od 16. marta do opoziva, štab osnovan pri Gradskom uredu za zdravstvo predlaže zagrebačkom Gradskom štabu i Nacionalnom štabu civilne zaštite ograničenje rada trgovačkih centara i trgovina manje veličine na području Zagreba uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ljudi s maskama i rukavicama na zagrebačkim ulicama. Marko Lukunić/PIXSELL

Predložena je i obustava rada ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih za dostavu hrane i narodnih kuhinja, kao i obustava rada uslužnih djelatnosti: frizera, kozmetičara, brijača, pedikera, manikera i drugih u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima. 

Predviđa se i obustava rada teretana, te sportskih, fitness i rekreacijskih centara, kao i izložbi, revija i sajmova u privatnim i javnim prostorima, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova, piše Jutarnji list.

Povodom novonastale situacije oglasili su se iz Zagrebačkog Holdinga. Tačnije, građane su obavijestili da rade sve što je u njihovoj moći da se na što bolji način osigura prodaja i kupovina na zagrebačkim tržnicama.

Oni su se zahvalili svim zakupcima koji uprkos mnogim problemima rade i danju i noću kako bi osigurali sugrađanima neometanu kupovinu potrebnih namirnica.

- Tržnice Zagreb sarađuju i slijede upute Štaba civilne zaštite Grada Zagreba, a sve obavijesti istaknute su na uobičajenim mjestima na tržnicama. Molimo vas da pratite upute i da ih poštujete.  Apeliramo i na zakupce i sugrađane na odgovorno ponašanje i praćenje uputa Štaba civilne zaštite koji je objavio niz saopćenja vezanih uz organizaciju svakodnevnog života. Tako štitite i sebe i druge jer samo zajedno možemo osigurati da pazimo na obitelji, prijatelje, susjede i druge sugrađane i da osiguramo nesmetan rad naših tržnica - poručili su iz Holdinga putem Facebooka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.